Національний банк України запустив веб-портал з фінансовою грамотністю

  • 4 сентября, 07:38
  • 3749
  • 0

Національний банк України введе в дію онлайн-платформу з фінансовою грамотністю для громадян, яка отримала назву "Гаразд". Цей безкоштовний веб-сайт дозволить українцям здобути необхідний рівень фінансових знань, щоб приймати відповідальні рішення щодо своїх особистих фінансів. Про це повідомляє Національний банк України.

У Національному банку зазначили, що під час війни українці стикаються з рядом нових викликів, вирішення яких потребує певного рівня фінансової обізнаності та навичок у керуванні особистими фінансами. Ці виклики включають зростання обманів у платіжній сфері, кіберзлочини та соціальний інжиніринг, необхідність збереження вартості заощаджень, оптимізацію особистого або сімейного бюджету і розуміння фінансового ризик-менеджменту.

Веб-платформа складається з шести розділів: "Гроші", "Фінансове планування", "Депозити", "Кредити", "Шахрайство" та "Cтрахування". Сайт також включає дві спеціальні динамічні рубрики - "Лайфхаки" та "Питання дня". На сайті можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання споживачів щодо депозитів, кредитів, роботи колекторів, страхування, обманів з платіжними картками тощо.

Крім того, тут розміщено поради щодо ефективного використання фінансових послуг та управління власними фінансами. На момент запуску сайту "Гаразд", вже опубліковано понад 170 статей.


Теги: нацбанк
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все