Нейромережа Flamingo від Google навчилася складати описи для роликів YouTube Shorts

  • 25 мая, 18:23
  • 3755
  • 0

Команда Google DeepMind розповіла про свій новий проект - візуальну мовну модель Flamingo, яка складає описи для коротких відео розділу YouTube Shorts.

Такі записи публікуються за лічені хвилини і найчастіше позбавлені описів та змістовних заголовків, що ускладнює їх пошук. Flamingo покликана вирішити цю проблему.

Візуальна мовна модель складає описи коротких відео, аналізуючи їх початкові кадри та пропонуючи пояснення того, що відбувається, наприклад: «собака утримує на голові стос крекерів». Створені ШІ текстові описи зберігаються у форматі метаданих — це допоможе «краще класифікувати відео та зіставляти результати пошуку з запитами користувача». ШІ вирішує характерну для розділу YouTube Shorts проблему: автори часто нехтують метаданими до відео, та й самі ролики здебільшого проглядаються у загальній стрічці, і в результаті виявити їх через пошук не виходить.

Описи, що генеруються Flamingo, не показуються ні глядачам, ні навіть самим авторам відео, розповів директор з управління продуктом YouTube Shorts Тод Шерман (Todd Sherman). Проте, текст цих описів відповідає етичним нормам продуктів Google, хоч і малоймовірно, що ШІ незаслужено спробує виставити відео в поганому світлі. Flamingo вже запущено на YouTube і додає свої описи до всіх нових роликів розділу Shorts - процедуру також пройшла значна частина вже опублікованих матеріалів, і насамперед найпопулярніші.

Адміністрація платформи також не виключила, що ШІ-модель почне працювати і з повноформатними довгими відео YouTube, хоча потреба в цьому не така висока: люди витрачають години, дні, тижні і навіть місяці на зйомку та редагування цих матеріалів, тому додавання метаданих до них лише невелика частина процесу створення відео. А оскільки глядачі вибирають довгі відео з урахуванням мініатюри та заголовка, творці цих записів мають природний стимул для правильного заповнення метаданих


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все