Німецький виробник фотоапаратів Leica продовжує працювати в рф попри заяву про вихід

  • 23 мая, 09:15
  • 3761
  • 0

Після початку війни німецький виробник фотоапаратів Leica Camera AG оголосив про припинення імпорту в росію та закриття фірмового магазину в москві. Незважаючи на обіцянку, компанія не лише продовжила поставки, але й почала експортувати біноклі з лазерним дальномером та приціли нічного бачення. Лазерні дальномери та нівелири швейцарської компанії Leica Geosystems також потрапляють до росії, хоча і через треті країни. Обладнання можуть використовуватись у військових цілях, наприклад, для коригування артилерійського вогню. Про це повідомляє Insider. 

«Leica Camera Russia» 16 березня 2022 року фахове видання Macfilos з посиланням на прес-реліз Leica Camera AG оголосило, що компанія припиняє діяльність в росії та незабаром закриє єдиний фірмовий магазин у країні. Про відхід компанії писали багато ресурсів, які стежать за позицією міжнародних компаній після початку повномасштабного вторгнення, наприклад, Йельська школа менеджменту. Але фактичні дії компанії розходяться з прес-релізом.

«Leica» є одним з нішевих виробників розкішних фотокамер і оптики, але крім фотоапаратів, компанія виготовляє приціли, біноклі та окуляри під брендом Mykita. Оборот компанії у фінансовому році 2021/22 збільшився на 16% і склав €450 млн. У росії у Leica Camera є власний філіал - ТОВ «Leica Camera Russia», а також фірмовий магазин в ГУМі.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб,  замість анонсованого німецькою компанією припинення роботи в росії ТОВ «Лійка Камера Раша» лише змінило назву на ТОВ «Вечірня Зірка» 6 квітня 2023 року. Засновники компанії при цьому залишилися незмінними. 99% у російській фірмі належить Leica Camera Austria GmbH, ще 1% - AHK Vermögensverwaltung GmbH.

Очолює компанію громадянин Німеччини Клаус Хауер, який до цього працював у російському представництві Volkswagen.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все