Новий чип для інтернету речей позбавить пристрої зарядки

  • 21 февраля, 15:34
  • 4106
  • 0

На сьогоднішній день, все має бути підключене до мережі, від торгових автоматів до розумних динаміків. Але це вимагає витрат з точки зору масового споживання енергії. Тепер дослідники придумали чип, який дозволятиме розумним пристроям споживати в 5000 разів менше енергії, ніж зазвичай. Для виробників, які розробляють невеликі малопотужні пристрої Інтернету речей (IoT), це значний крок вперед. Це означає, що апаратне забезпечення може бути зменшено і пристрій споживатиме менше енергії, в той же час перевіряючи наявність оновлень та інформації в Інтернеті.

Цей чип менше, ніж рисове зерно, і споживає всього 28 мкВт енергії, що становить мізерну частку від стандартного Wi-Fi. Він може передавати дані зі швидкістю 2 Мбіт/с, що досить для завантаження відео хорошої якості, на відстані до 21 метра. Процес досягається за допомогою методу зворотного розсіювання, який кодує нові дані у вхідні сигнали Wi-Fi перед їхньою передачею куди-небудь ще. Це споживає набагато менше енергії та означає набагато більшу гнучкість для виробників пристроїв.

Для багатьох підключення розумного динаміка або заміна акумуляторів щомісяця на камері відеоспостереження чи інших пристроях – це невелике навантаження. Але в міру збільшення кількості пристроїв також потрібні їхнє обслуговування і енергія. Уявіть собі розумний динамік, який замість підключення можна носити з собою по дому і використовувати акумуляторну батарею, яка може працювати роками. Великі акумулятори, часта зарядка або окремі джерела живлення більше не знадобляться.

Дослідники зазначають, що в деяких випадках налаштування розумного будинку можуть бути повністю бездротовими і навіть без акумуляторів. Крихітний Wi-Fi чип також може знайти місце в майбутніх носимих пристроях. Хоча, звичайно, потрібен час, щоб перейти від лабораторного експерименту до компоненту, який можна використовувати в комерційних цілях. Робота була представлена на Міжнародній конференції з твердотілих ланцюгів (ISSCC) 2020 року, яка проходила з 16 до 20 лютого у Сан-Франциско.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все