Інструменти Asolytics підходять не лише просунутим розробникам, але й командам, які зіштовхнулись з просуванням додатків вперше

  • 7 февраля, 15:20
  • 3843
  • 0

Команда з Tonti Laguna (частина групи IT-компаній Netpeak Group) запустила перший український ASO-сервіс — Asolytics. Ціль App Store Optimization (ASO) — збільшити видимість мобільних додатків у магазинах, що в свою чергу допомагає підвищити кількість завантажень. Від початку 2023 року Asolytics допомагатиме мобільним додаткам зі всього світу збільшувати їхні прибутки за допомогою інструментів ASO.

Більшість популярних ASO сервісів мають російське походження. Підтримуючи російські продукти, користувачі опосередковано фінансують війну. Раніше Netpeak Group разом з Міністерством цифрової трансформації запустили ініціативу ReplaceRUwithUA про заміну софту російського походження українськими продуктами. Asolytics — це перший повністю український ASO сервіс.

“Війна змусила нас працювати над сервісом ще з більшим ентузіазмом, адже Asolytics  — це один зі способів протидіяти російській агресії. Завдяки нашому сервісу світ може відмовитись від російських ASO сервісів назавжди”, — Олег Ольховський, засновник Asolytics.

Інструменти Asolytics підходять не лише просунутим розробникам, але й командам, які зіштовхнулись з просуванням додатків вперше. Швидке та зрозуміле ASO — це сильна сторона Asolytics. Команда постійно збирає відгуки експертів ASO та людей, які вперше використовують подібний сервіс. Це дозволило адаптувати сервіс для спеціалістів з різним рівнем досвіду. 

Як працює Asolytics?

Назва додатка, опис, ключі, налаштування локалей — все це впливає на кількість показів додатка в магазині. Більше показів – більше завантажувань. Більше завантажувань — більше прибутку. Ціль ASO — допомогти розробниками налаштувати ці фактори так, щоб підвищити органічне зростання додатка. 

Asolytics допомагає швидко оптимізувати сторінку мобільного додатка. Це дозволяють зробити чотири основі інструменти сервісу.


 

1. Швидкий підбір ключових слів для опису додатка 

Інструменти Asolytics підбирають семантику на основі даних про конкурентів одразу для різних країн і різними мовами. Зокрема, інструменти дозволяють знаходити та аналізувати сотні релевантних ключових слів. Також можна отримати підказки для конкретного ключового слова на основі семантики конкурентних додатків зі всього світу.



Розробники сервісу пропонують великі ліміти на трекінг ключових слів на відміну від більшості ASO сервісів. Це дозволяє працювати одразу з великим семантичним ядром, підібраним на основі даних з різних країн.

2. Автоматичні підказки про помилки в оптимізації додатка

Asolytics виявляє всі неправильно оптимізовані елементи застосунку та одразу генерує підказки про те, що потрібно виправити. Також можна отримати аналітику про ефективність оптимізації та замовити послуги в ASO-спеціалістів.

3. Пошук конкурентів для отримання інсайтів про просування

Алгоритми сервісу дозволяють швидко знайти потенційних конкурентів обраного додатка. Такі списки можна формувати власноруч, обираючи якомога більше прямих конкурентів. Також можна проглядати топчарти різних категорій додатків в App Store чи Google Play, щоб бути в курсі змін на ринку. 



Більшість інструментів Asolytics доступна в безкоштовному тарифі — користувачі вже можуть використовувати інструменти сервісу для просування своїх додатків. Команда Asolytics постійно працює над тим, аби спростити та автоматизувати якомога більше процесів ASO. Це дозволить українським та закордонним додаткам економити час на оптимізації продукту в App Store та Google Play, а також відмовитись від продуктів, які спонсорують державу-терориста.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий