Один із найбільших IT-роботодавців Luxoft йде з російського ринку. Свого часу компанію заснували росіяни

  • 7 марта, 09:47
  • 3757
  • 0

Luxoft DXC Technology Company – материнська структура, що включає в себе сервісну IT-компанію Luxoft, повідомила про вихід із російського ринку. Також вона надасть щонайменше 10 млн грн на гуманітарну допомогу.

«DXC Technology засуджує необґрунтовану агресію з боку Росії, яка призводить до смерті мирних жителів в Україні. DXC підтримує кожну людину, компанію та уряд у всьому світі, які закликають негайно припинити атаку на Україну», – повідомляється в офіційному релізі.

DXC Technology – це колишній підрозділ Hewlett-Packard Enterprise, що спеціалізується на консалтингу, системній інтеграції, розробці під замовлення. У нинішньому вигляді він з’явився в 2019 році, після придбання сервісної IT-компанії Luxoft за $2 млрд. Тоді це була найбільша подібна угода для українського IT-ринку, де у Luxoft найбільший штат.

Станом на початок 2022 року з понад 17 000 співробітників Luxoft-DXC понад 4000 знаходяться в Україні. В Росіїї – близько 3000 людей. «Наша спеціальна команда DXC працює цілодобово, щоб надати притулок, фінансову та медичну допомогу, а також підтримку під час релокації нашим колегам та їхнім сім’ям», – йдеться в офіційному релізі про допомогу тим, хто постраждав від війни.

Співробітники також можуть долучитися до гуманітарних ініціатив компанії. Luxoft уже пожертвувала 10 млн грн на потреби гуманітарної організації Червоний Хрест в Україні, а також запустила систему, за допомогою якої подвоює індивідуальні пожертви співробітників.

Варто зазначити, що свого часу історія Luxoft розпочалася саме в Росії. У 2000 році компанію створили в Москві підприємці Анатолій Карачинський та Сергій Мацоцький, виділивши її як окремий бізнес із попереднього проєкта, системного інтегратора IBS. Перший офіс у Luxoft у Києві відкрився в 2005 році. У 2013-му компанія вийшла на біржу з капіталізацією у $550 млн.

У відповідь на агресію Росії проти України в 2014 році генеральний директор Luxoft Дмитро Лощинин заявляв, що Luxoft «не є російською компанією. Це глобальна компанія з головним офісом у швейцарському Цузі». Він беззмінно керує бізнесом Luxoft із моменту заснування та до сьогодні.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все