Пандемічний безпілотник: розробили дрон для пошуку хворих на коронавірус

  • 30 марта, 12:13
  • 3979
  • 0

Вчені з університету Південної Австралії (UniSA) та співробітники канадської компанії Draganfly Inc працюють над створенням спеціальної платформи "Пандемічного безпілотника". Це має бути дрон, що займатиметься пошуком людей з ознаками захворювання на коронавірус.

Команда UniSA працює над створенням комп’ютерних алгоритмів для дистанційного зондування. У новому проєкті зонд має шукати інфікованих людей, та на основі зібраних даних аналізувати ситуацію наскільки широко вірус охопив конкретний регіон, передає newatlas.com.

Як працюватиме

Апарат використовує спеціальні датчики і “комп’ютерний зір” для пошуку людей з інфекційними респіраторними захворюваннями, які потенційно можуть бути зараженими на COVID-19.

Новий дрон зможе контролювати температуру, частоту серцевих скорочень і частоту дихання. Він також може виявити чхання і кашель. При чому він визначає ті симптоми у натовпі, а також в офісах, аеропортах, на круїзних лайнерах і в будинках для людей похилого віку.

Цікаво, що технології почали розробляти у 2017 році. Тоді головна ідея була в тому, щоб використовувати в зонах стихійних лих.

"Тепер ми бачимо необхідність негайного його використання, щоб допомогти врятувати життя в найбільшій катастрофі в області охорони здоров’я, яку світ переживає за останні 100 років", — глава команди UniSA Яван Чаль.

Коронавірус у світі

Станом на 30 березня світі зафіксували 725 тисяч випадків зараження коронавірусом. Вірус забрав життя понад 34 041 людини.. При цьому 152 314 вже вилікувались від недуги.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все