Панєвропейський хакатон на допомогу Україні приймає заявки на участь

  • 18 мая, 08:22
  • 3840
  • 0

16 травня 2022 року Європейська комісія у співпраці з Українською асоціацію фінтех на інноваційних компаній (UAFIC) та Європейською асоціацією цифрових фінансів (EDFA) провела урочисте відкриття великої події для мобілізації зусиль експертів і професіоналів для розробки технологічних рішень, які будуть надавати допомогу українцям — панєвропейського хакатону Fintech Challenge for Ukraine.

На відкритті онлайн-хакатону виступили:

  1. Мерід МакГіннесс, комісарка Європейської комісії з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та союзу ринків капіталу; 

  2. Єва Кайлі, віце-президент Європейського парламенту;

  3. Марина Лазебна, Міністр Соціальної політики України;

  4. Олексій Шабан, Заступник Голови Нацбанку України.

Програму та головні цілі хакатону для глядачів презентували організатори події — Ростислав Дюк, Голова Української Асоціації фінтех та інноваційних компаній та Марія Сташкевич, Президент Європейської асоціації цифрових фінансів.

“Європейський Союз твердо підтримує Україну, і ми найрішучіше засуджуємо цю війну. Ми наполегливо працюємо, щоб підтримати український народ, який продовжує надихати нас як своєю силою, так і стійкістю.” — почала подію Мерід МакГіннесс, єврокомісарка з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та союзу ринків капіталу.

“Ми почали цифровізувати соціальну сферу задовго до війни, і через досвід пандемії створили багато дистанційних сервісів. Але війна показала повну непридатність тих рештків радянської системи соціальної підтримки, які ще подекуди залишились. Системи, яка не була орієнтованою на людину… А головний спосіб позбутись цього всього — сучасні цифрові та фінансові технології.” — Марина Лазебна, Міністр Соціальної політики України.

Запропоновані технологічні рішення допоможуть біженцям, внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від війни, малому і середньому бізнесу, а також зроблять вагомий внесок у відновленні сильної та сучасної України. Запрошуємо українські IT-команди також долучитися до панєвропейського хакатону!

Це стане неймовірною можливістю для багатьох українських IT-спеціалістів заявити про себе на міжнародному рівні, попрацювати напряму з лідерами та провідними експертами з технологій, фінансів, бізнесу, та політики.

В хакатоні візьмуть участь команди з усього світу, та отримають грошову винагороду за найкращі IT-рішення у розмірі 10 тисяч євро. Заключна частина події — урочисте нагородження переможців — пройде в гібридному форматі в Брюсселі, а платформа онлайн-хакатону надасть інструменти для пошуку учасників та партнерів команди, спілкування з менторами та презентації ідей.

Детальніше про участь у хакатоні та прийом заявок за посиланням.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все