Під виглядом продажу комп'ютерних ігор збували персональні дані 32 млн українців

  • 6 мая, 09:42
  • 3828
  • 0

Прокуратура повідомила про підозру двом братам, які, як зазначається, отримали доступ до конфіденційних даних 32 мільйонів українців та продавали їх під виглядом комп'ютерних ігор. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

За даними слідства, на початку року ділки змовилися з працівниками банківських установ і держорганів та отримували від них інформацію про 32 мільйони українців з різних баз даних.

Далі, працюючи на одному зі столичних ринків, вони під виглядом продажу комп'ютерних ігор збували конфіденційну інформацію зацікавленим людям.

Правоохоронці провели обшуки вдома та за місцем роботи братів. Там вилучили ноутбуки, 5 жорстких дисків, 10 флеш-накопичувачів, 8 карт пам’яті, телефони та понад 50 оптичних дисків.


Наразі братам повідомили про підозру за фактом збуту конфіденційної інформації з баз даних (ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України). Санкції цих статей передбачають до 6 років позбавлення волі.

Одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у формі домашнього арешту. Питання щодо запобіжного заходу іншому брату ще розв'язується.

Наразі правоохоронці продовжують слідчі дії та встановлюють усіх причетних до злочину.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все