Поки IT-гіганти проводять масові скорочення, Alibaba оголосила про набір 15 тис. нових співробітників

  • 26 мая, 17:02
  • 3719
  • 0

Китайський IT-гігант Alibaba Group Holding спростував чутки, пов'язані з можливим масовим скороченням персоналу перед виходом на IPO. Більше того, компанія пообіцяла найняти 15 тис. нових співробітників у 2023 році. Про це повідомляє Reuters.

Раніше у ЗМІ з'явилися відомості, пов'язані з можливим звільненням 7% персоналу у хмарному підрозділі.

Як повідомляють в Alibaba, шість підрозділів компанії мають намір найняти в цілому 15 тис. осіб, включаючи 3 тис. фахівців, які нещодавно закінчили навчальні заклади. У компанії стверджують, щодня на її сайті можна знайти тисячі вакансій. Представники Alibaba наголошують, що всі розмови та повідомлення в мережі є чутками, оскільки щороку старі співробітники звільняються, а нові приходять на їхнє місце.

Із заявою Alibaba виступила після того, як з'явилася інформація про те, що хмарний підрозділ у наступні 12 місяців звільнить близько 1 тис. співробітників або 7% штату Alibaba Cloud. Втім, китайські компанії рідко оголошують про масові скорочення публічно, воліючи говорити про «реструктуризацію бізнесу».

Так чи інакше, штат компанії скорочується. За даними SCMP, якщо у грудні в ній налічувалося 235 216 співробітників, то вже в березні — на 4524 менше, а за останні 12 місяців штат Alibaba зменшився на 19 725 осіб, що становить 7,7 % від загальної кількості працівників.

У березні техногігант оголосив про найбільшу корпоративну реструктуризацію, згідно з якою єдиний бізнес буде поділено на шість самостійних компаній, кожна з яких зможе вийти на IPO. Так, згідно з оприлюдненим цього місяця планом, наступного року компанія виведе на IPO хмарний бізнес, у наступні 6-12 місяців планується первинне розміщення акцій мережі супермаркетів Freshippo, протягом 12- 18 місяців - логістичного підрозділу Cainiao.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все