Презентація року: що нового чекати від iPhone 14

  • 12 сентября, 10:56
  • 3965
  • 0

Одна з найбільш масштабних подій Apple з 2019 року сталася 7 вересня. Йдеться про те, що довгоочікувана презентація iPhone 14 нарешті відбулась. Чим виділяється представлена лінійка смартфонів, розглянемо далі.

Оновлений дизайн

Одна з головних особливостей флагманів 2022 року – їхня кардинальна відмінність один від одного. Базовий iPhone 14 та версія Pro оснащені екраном з діагоналлю 6,1 дюймів, моделі iPhone 14 Plus та Pro Max отримали дисплеї на 6,7 дюймів. За цим параметром вони не відрізняються від гаджетів попередньої версії. Додатково флагмани отримали надміцний титановий корпус, а також передню панель з протиударного керамічного скла Ceramic Shield.

У порівнянні з лінійкою iPhone 13 для Pro версій зміни відбулися з вирізом над екраном – його замінили на активний міні-дисплей для повідомлень Dynamic Island. Він відображає також дзвінки, статус підключення навушників, доріжку програвання музики, таймер та інші налаштування.

Продуктивність та оснащення

Преміальні моделі iPhone 14 отримали однокристальну систему Apple A16. Загальну продуктивність збільшено на 42%, а потужність графічного процесора – на 35%. Молодші моделі, як і смартфони попереднього покоління, оснащені Apple A15. Час автономної роботи девайсів Pro збільшився на 2 години 10 хвилин.

Значно модернізовано і систему камер завдяки появі об'єктива на 48 Мп. Він працює за технологією поєднання пікселей – це дозволяє захопити більше світла, більше зображення. Тож збільшився і сам сенсор на 65%, і якість зйомки вночі: на основній камері сенсор захоплює на 49% більше світла у темряві, на фронталці – до 38%. А також:

  1. сенсор доповнений об'єктивом з діафрагмою f/1,78;
  2. двукратний зум;
  3. більш прозора оптика для макро зображень;
  4. підвищена стабілізація запису під час руху;
  5. алгоритми обробки знятого зображення вдосконалені;
  6. вдвічі більш яскравий спалах;  
  7. професійна зйомка в форматі Apple ProRAW;
  8. запис відео в 4К.

Pro-моделі отримали нову ОС iOS 16, завдяки якій стали доступними більше 60 оновлень для комфортного використання смартфонів. Це оновлений екран блокування з новими віджетами, компактне відображення сповіщень у нижній частині екрана, додаткові функції Live Text, Safari, Siri та ін.

Система захисту

Поява Lockdown Mode (у перекладі «режим блокування») стала справжнім проривом у сфері безпеки мобільної техніки. Після активації програма блокує деякі функції iPhone 14. Це необхідно для максимальної інформаційної безпеки. Відбувається відключення попереднього перегляду посилань у повідомленнях, відмова у доступі для дзвінків з невідомих номерів (FaceTime та інші способи зв'язку), обмеження для JIT-компіляції javascript.

Оновлення iPhone 14 виявилися масштабними і торкнулися практично всіх значущих параметрів – пристрої стали красивішими, потужнішими, більш функціональними. Особливо здивували зміни дизайну девайсів та камери – вони виявилися найбільш кардинальними.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все