Президент підписав указ щодо залучення IT-спеціалістів із Білорусі

  • 5 октября, 16:45
  • 3999
  • 0

Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким повинні бути спрощені міграційні та інші процедури для IT-фахівців з Білорусі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з указом, Кабмін повинен продовжити до 180 днів на рік термін тимчасового перебування на території України громадян Білорусі. Це стосуватиметься підприємців і висококваліфікованих фахівців, зокрема фахівців в сфері IT та інновацій, імміграція яких відповідає інтересам України, а також членів їх сімей.

Також Кабмін повинен запустити пілотний проект по спрощеному оформленню посвідки на проживання для цих категорій громадян Білорусі. Уряду доручено і оптимізувати порядок отримання дозволів на роботу для висококваліфіцрованних IT-фахівців з Білорусі. Потребує удосконалення процедура реєстрації білоруських IT-шників як фізосіб-підприємців (ФОП), говориться в указі.

Кабмін повинен забезпечити роботу єдиного порталу і гарячих ліній для консультацій білоруських IT-фахівців, держадміністрації повинні сприяти цим консультаціям, повідомляє прес-служба президента.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все