Програма ФБР допоможе компаніям в боротьбі з хакерами

  • 23 декабря, 12:46
  • 4373
  • 0

ФБР вважає, що у компаній є можливість обмежити збиток від злому даних, а саме надати хакерам неправильні дані. Ars Technica дізналася про програму ФБР IDLE (Illicit Data Loss Exploitation), в рамках якої компанії впроваджують «помилкові дані», щоб збити з пантелику зловмисників, охочих вкрасти цінну інформацію.

Хоча ФБР не ділиться більш тонкими деталями того, як працює IDLE, відомо, що неправдиві дані додаються в існуючі бази, щоб вони виглядали достовірними. Хакер не може просто збирати дані у великій кількості і очікувати, що вони всі будуть корисні. Тому, просте завантаження помилкових може попередити ІТ-персонал про те, що відбувається. ФБР допомагає створювати фіктивні дані, використовуючи реальну інформацію, але бюро не зберігає інформацію і отримує її виключно за згодою.

Немає жодних гарантій, що це буде ефективно. Однак, мова йде не стільки про забезпечення «герметичного» захисту, скільки про оригінальний підхід. Він допомагає компаніям «підготувати свій захист» замість того, щоб просто реагувати на порушення, коли вони відбуваються. Тож, цей варіант може бути корисною частиною кібербезпеки компаній.


Теги: фбр
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи