Пряма взаємодія між мозком та комп'ютером: на ринку може з'явитися функціональний нейроінтерфейс

  • 29 июня, 12:21
  • 3758
  • 0

Австрійська компанія прагне випустити імплантат, який з'єднує мозок з комп'ютером. Джефф Безос та Білл Гейтс фінансують стартап Synchron, що поступово досягає успіхів у розробці надійного та безпечного нейроінтерфейсного імплантату. 

Synchron використовує унікальний підхід, що передбачає мінімально інвазивну методику імплантації електродів у мозок за допомогою пристрою під назвою Stentrode. Відмінністю цього підходу від традиційних методів є те, що він не вимагає свердління отворів у черепі. Замість цього, пристрій Stentrode вводиться через яремну вену і розташовується в руховій зоні кори головного мозку. Цей пристрій містить 16 електродів, які дозволяють дистанційно та миттєво керувати підключеними технологіями.

Хоча підхід Synchron може використовувати меншу кількість електродів у порівнянні з прямою імплантацією мікрочіпів Neuralink, які мають тисячі електродів, він демонструє швидші результати, що підтверджуються успішними випробуваннями на десяти пацієнтах, що отримали імплантат Stentrode. Крім того, метод Synchron усуває потребу в створенні нових клінік або спеціалізованому навчанні, оскільки процедуру імплантації можна виконати в існуючих інсультних центрах.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий