Раді пропонують продовжити пільгу з ПДВ для IT на 5 років

  • 29 июля, 19:06
  • 4033
  • 0

Група народних депутатів з фракцій монобільшості та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт № 7611  про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо пролонгації особливостей оподаткування програмної продукції), яким пропонується на 5 років продовжити звільнення від ПДВ програмної продукції.

Законопроєктом пропонується внести зміни до пункту 26-1 Підрозділу 2 Розділу ХХ Податкового кодексу та передбачити, що: тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2028 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання програмної продукції, а також операції з програмною продукцією, плата за які не вважається роялті згідно з абзацами другим – сьомим підпункту 14.1.225 пункту 14.1 статті 14 цього Кодексу.

Наразі термін дії вказаної пільги спливає у 2023 році.

Як зазначається у пояснювальній записці «повернення ПДВ в умовах, коли на вході більшості ІТ-проектів лише витрати за зарплату та оренду приміщень (податковий кредит мінімальний), а на виході – нематеріальний актив та послуги, робить 20-відсотковий податок прямим податком з обороту, що значно знизить конкретність українського продукту».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що IT-шники, які є резидентами Дія. City, не будуть сплачувати ПДВ.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все