Рецепти та лікарняні: Супрун анонсувала нові опції eHealth

  • 21 марта, 10:15
  • 3889
  • 0

Українська делегація взяла участь у четвертому саміті глобального цифрового партнерства в галузі охорони здоров'я (Global Digital Health Partnership) в Індії. 

У ході саміту Україна підписала міжнародну декларацію у галузі електронної системи охорони здоров'я, повідомляє МОЗ.

“Українська делегація, за участю представників МОЗ, взяла участь в Global Digital Health Partnership. Разом з представниками країн з усього світу обговорювали глобальну співпрацю у сфері розробки та імплементації нових підходів з точки зору сучасних технологій”, - йдеться у повідомленні.

За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю України з іншими країнами щодо розвитку цифрового здоров’я.

“На заході було прийнято The Delhi Declaration on Digital Health. Кейси інших країн можуть стати хорошими прикладами для наслідування для нас. У дечому ми можемо стати прикладом для інших. Розповіла колегам про нашу систему eHealth та на якому етапі впровадження ми знаходимося зараз", - зазначила Супрун.

“Ми відкриваємо цей ринок для IT-бізнесу та вводимо прозорі і однакові для всіх правила. Пацієнти вже відчувають ці зміни та з задоволенням використовують надані їм нові можливості - запис до лікаря онлайн або моніторинг ходу трансформації охорони здоров’я. Список доступних опцій буде розширено вже цього року: рецепти на ліки, лікарняні листи, історія хвороби - все це плануємо зробити доступним в електронному режимі", - заявила Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні до eHealth приєдналися понад 1800 медичних закладів та 24,5 тисячі лікарів. Також до системи долучилися 15 МІСів (медичні інформаційні системи), які допомагають впроваджувати сучасні технологічні рішення до системи.

У МОЗ наголошують, що діджиталізація - це ефективний запобіжник від корупційних ризиків. У системі можна чітко відслідкувати, кому, скільки та за які послуги були виділені кошти Національною службою здоров’я України. Також однією з основних переваг Health є те, що пацієнтам не треба зберігати копії своїх медичних карток та історію хвороби. Усі відомості про лікування пацієнта, його медичні протипоказання або хронічні хвороби можна легко знайти в системі. Лікар, користуючись міжнародними протоколами та електронною системою, не зможе виписати пацієнту рецепт на непотрібні ліки, наприклад, антибіотики - система просто не дозволить цього зробити. Дані, що буде збирати система, дадуть можливість аналізувати епідеміологічні тренди та покриття імунізацією.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все