Регулятор ЄС оштрафував Meta на рекордні €1,2 мільярда

  • 22 мая, 12:15
  • 3781
  • 0

Власниці соцмережі Facebook компанія Meta Platforms Inc. винесено рекордний штраф у 1,2 мільярди євро за порушення конфіденційності у Європейському Союзі. Таке рішення ухвалила Комісія із захисту даних Ірландії, повідомило агенство Bloomberg.

Комісія вважає, що компанія не виконала рішення найвищого суду ЄС від 2020 року. Йдеться про заборону забезпечувати трансатлантичні потоки даних, щоб уникнути доступу до персональних даних європейців спецслужбами США.

Комісія із захисту даних Ірландії відвела компанії Meta п’ять місяців на «призупинення будь-якої майбутньої передачі персональних даних до США» та шість місяців на припинення «незаконної обробки, включаючи зберігання, у США» переданих персональних даних ЄС. Це ріщення стосується лише Facebook, і не поширюється на Instagram і WhatsApp, якими також володіє корпорація.

У корпорації заявили, що оскаржать «недосконале» і «невиправдане» рішення Комісії із захисту даних Ірландії, та будуть добиватися призупинення дії згадуваних заборон в ЄС, оскільки вони завдадуть шкоди «мільйонам людей, які щодня користуються Facebook».

«Обмеження передачі даних ризикує розділити Інтернет на національні та регіональні силоси, обмежити глобальну економіку та залишити громадян у різних країнах нездатними отримати доступ до багатьох спільних сервісів, на які ми звикли покладатися», — йдеться у спільній заяві президента глобальної компанії Meta Нікка Клегга та головної юридичної директорки Дженніфер Ньюстед.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все