РФ досягла "цифрового суверенітету": пішли майже всі іноземні IT-компанії, — голова Мінцифри

  • 28 ноября, 06:29
  • 4013
  • 0

Глава мінцифри росії Максут Шадаєв оголосив, що рф "досягла цифрового суверенітету", оскільки іноземні IT-компанії покинули російський ринок

За словами російського чиновника, він вірить, що російська IT-індустрія має потенціал. А ніші, які колись займали іноземні рішення, вдасться замістити російськими розробками .

"Якщо говорити про цифровий суверенітет, то ми його вже досягли, тому що іноземні компанії вже пішли з вітчизняного ринку. Ми тепер надані самі собі", - пояснив Максут Шадаєв,  можливо, з посиланням на слова президента РФ Путіна, за твердженням якого, від успіхів РФ у сфері ШІ залежить місце країни у світі, і навіть суверенітет.

"Ми тепер надані самі собі", — додав Шадаєв.

За словами російського чиновника, він вірить, що ті ніші, які раніше займали іноземні рішення, вдасться успішно замістити російськими розробками, а російська IT-індустрія має потенціал.

Днями президент РФ Володимир Путін висловив думку про те, що Росія йде "на крок попереду" деяких країн щодо штучного інтелекту, тому потрібно нарощувати зусилля. Він також закликав мінімізувати працю людини на небезпечних ділянках виробництва.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий