Робокіт MarsCat зібрав на Kickstarter в 10 разів більше наміченої суми

  • 10 февраля, 09:11
  • 4309
  • 0

Представлений в кінці минулого року робот-кіт MarsCat став більш просунутою альтернативою знаменитій робо-собаці Aibo від Sony. Головною його особливістю стала можливість програмування і навчання. Проект виявився настільки популярним, що розробникам вдалося зібрати на його реалізацію в рази більше потрібної суми. 

MarsCat вже зібрав на Kickstarter 200 тисяч доларів, перевищивши потрібну для початку випуску суму в 10 разів. Творці заявляють, що “Марсік” стане відмінним вихованцем. Кіт отримав 16 приводів, що дозволяє йому бути гнучким і приймати різні пози, реагуючи на голосові команди людини.

Для комунікації зі своїм господарем робокот оснащений безліччю датчиків, гучномовцем, камерою і мікрофоном. Завдяки тому, що робот здатний навчатися, власник зможе сформувати йому унікальний характер. В очі MarsCat вбудовані екрани OLED, що відображають емоції. Кіт вміє розпізнавати образи і видавати різні звуки.

Робот побудований на платформі Raspberry Pi3. Розширити функціональність кота можна за допомогою фірмового програмного забезпечення MarsCat SDK, яке знаходиться у вільному доступі.


Інвесторам на платформі Kickstarter “Марсік” обійдеться в 699 доларів. У роздріб MarsCat надійде за ціною 1299 доларів. Продажі почнуться вже в травні 2020 року.

Відзначимо, що останнім часом роботи все частіше стають героями новин. Вони проводять найскладніші операції, досліджують інші планети, рятують людей в горах. З’являються кіборги – живі жаби на управлінні і багато іншого.


Теги: marscat
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все