Російські айтішники просять надати їм бронь від призову

  • 23 сентября, 14:40
  • 4067
  • 0

Організації розробників попросили Мінцифри росії про відтермінування від мобілізації для співробітників IT-компаній, щоби не зірвати держоборонзамовлення. Про це повідомляє dev.ua з посиланням на Forbes russia.

Асоціація розробників програмних продуктів «Вітчизняний софт» попросила міністерство цифрового розвитку про відтермінування від мобілізації для співробітників IT-компаній.

У листі сказано, що мобілізація висококваліфікованих фахівців негативно позначиться на діяльності підприємств ОПК і може спричинити зрив держоборонзамовлення. Відтермінування пропонується надати співробітникам IT-компаній, акредитованих за Мінцифри.

Аналогічний лист до міністерства направили члени «спільноти IT-керівників і фахівців», що включає, як пише Forbes, понад три тисячі осіб. Автори листа просять прирівняти IT-компанії до організацій ОПК, співробітникам яких належить відтермінування.

«IT-фахівці можуть принести більше користі в розвитку національного суверенітету, продовжуючи роботу у своїх організаціях, ніж у лавах російських військових сил в умовах часткової мобілізації», — сказано в листі.

Міністерство «оборони» росії вже повідомило, що під часткову мобілізацію не потраплять IT-фахівці, співробітники операторів зв’язку, фінансисти та працівники ЗМІ, які працюють у відповідних організаціях з акредитацією. Підставою для звільнення від призову будуть списки керівників. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все