Російські хакери намагалися зламати сайт компанії "Квартал 95"

  • 14 января, 09:46
  • 4088
  • 0

Група російських хакерів намагалася зламати сайт компанії "Квартал 95". Атака сталася напередодні Нового року, повідомляє New York Times.

"Фішингова атака на "Квартал 95", мабуть, була спрямована на те, щоб розкопати електронну переписку керівника компанії Івана Баканова, якого пан Зеленський призначив главою Служби безпеки України в червні минулого року", - йдеться в статті NYT.

Також серед цілей хакерів були KUB-Gas, Aldea, Esko-Pivnich, Nadragas, Tehnocom-Service та Pari. Всі вони є дочірніми компаніями Burisma Holdings, яка виявилася в центрі скандалу, що став причиною запуску процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Раніше повідомлялося, що на початку листопада російські військові хакери здійснювали спроби злому сайту української газової компанії Burisma, в раді якої працював Гантер Байден, син колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, одного з претендентів на посаду президента США на наступних виборах.

"Поки що не ясно, що знайшли хакери або що саме вони шукали. Але експерти кажуть, що час і масштаби атак дають змогу припустити, що росіяни могли шукати потенційно компрометуючий матеріал про Байденів - таку саму інформацію, яку пан Трамп хотів отримати від України, коли наполягав на розслідуванні щодо Байденів і Burisma, запустивши ланцюг подій, які призвели до його імпічменту", - йдеться в статті, оприлюдненій понеділок.

Зазначається, що тактика російських хакерів разюче схожа на те, що американські спецслужби говорять про злом Росією електронних листів голови кампанії Гілларі Клінтон і Національного комітету Демократичної партії під час президентської кампанії 2016 року.

"Російські атаки на Burisma, схоже, йдуть паралельно зі спробами російських шпигунів в Україні розкопати інформацію в аналоговому світі, яка може скомпрометувати Байденів, за словами чиновника з безпеки, який говорив на умовах анонімності, щоб обговорити секретну розвідку. Шпигуни, за словами чиновника, намагаються проникнути в Burisma і робочі джерела в українському уряді в пошуках електронних листів, фінансових записів або юридичних документів", - йдеться в публікації.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все