Російські хакери зламали систему поліції Нідерландів в ході розслідування MH17

  • 9 июня, 08:07
  • 3818
  • 0

Хакери, пов'язані зі Службою зовнішньої розвідки Росії, змогли проникнути в систему поліції Нідерландів в 2017 році, коли велося розслідування катастрофи в 2014 році рейсу MH17 «Малазійських авіаліній», повідомляє нідерландська газета Volkskrant. Йдеться про хакерське угруповання Cozy Bear.

За даними видання, кіберзлочинці проникли до системи через сервер Академії поліції Нідерландів. Дії хакерів викрила спецслужба Нідерландів AIVD, яка одразу попередила поліцію про стороннє втручання у систему.

Злам спричинив «велику паніку» через розслідування по MH17. Інформацію газеті надали люди, які знають про інцидент, але поліція і AIVD відмовилися підтвердити або спростувати злам.

Джерела повідомили газеті, що злам, виявлений Службою безпеки через свої хакерські мережі, здійснили з нідерландської IP-адреси сервера поліцейської академії.

«Сліди хакерів були знайдені в кількох місцях», – повідомляє Volkskrant з посиланням на чотири джерела. Поки що неясно, чи змогли хакери отримати доступ до будь-якої інформації, що має відношення до розслідування по MH17, або яку інформацію вони могли отримати, повідомляє газета.

Раніше іноземні хакери зламали мережі Міністерства енергетики США та Національної адміністрації з ядерної безпеки. Експерти з кібербезпеки вважають, що інцидент має всі ознаки російських спецслужб, зокрема, угруповання Cozy Bear відомого також як APT29.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все