Розумні окуляри Ray-Ban від Meta отримали ШІ-помічника

  • 25 апреля, 14:00
  • 1297
  • 0

Компанія Meta оновила лінійку смартокулярів Ray-Ban. Колекцію розширили різними стилями та кольорами, додали можливість ділитися «поглядом» у відеодзвінках, а головне — ШІ-помічника. Про це йдеться у блозі компанії.

  1. Нова лінійка тепер має більше різних стилів і кольорів окулярів для різних типів облич. Йдеться про сотні різних комбінацій оправ і лінз, які можна змішувати та поєднувати. 

  1. Під час  відеодзвінків через WhatsApp і Messenger можна поділитися поглядом з окулярів, у які, нагадаємо, вбудована камера. Відеодзвінки в розумних окулярах Ray-Ban Meta впроваджуються для всіх користувачів поступово, пише Meta.

Розумні окуляри також отримали свого ШІ-помічника. Тепер можна просто сказати: «Привіт, Meta…» і поставити запитання. Наприклад ідентифікувати якусь річ, перекласти текст, зробити підпис в Instagram. Окуляри роблять знімок, ШІ аналізує та надиктовує відповідь у вуха. Цю функцію в бета-версії наразі розгорнули у США та Канаді. 

Журналісти The Verge вже протестували ШІ-помічника на Meta Ray-Banта. Пишуть, що іноді він вгадує об’єкти, а іноді ні. Наприклад, штучний інтелект чітко сказав марку авто Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Але Alfa Romeo Tonale у нього також стала Giulia, хоча вони візуально навіть не схожі.

Були складнощі з ідентифікуванням тварини, яка перебувала на відстані. Потрібно було сфотографувати її на телефон та показати ШІ ближче, щоб він правильно зрозумів. «Іноді справа не в тому, чи спрацює штучний інтелект. Важливо те, як ви налаштуєте свою поведінку, щоб допомогти йому в цьому», — йдеться в матеріалі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все