Salesforce планує звільнити понад 2000 працівників

  • 14 ноября, 14:08
  • 3798
  • 0

Компанія Salesforce планує масштабні звільнення. Понад 2000 працівників втратять роботу через проблеми з «продуктивністю», оскільки економічна невизначеність і негаразди з продуктом тиснуть на постачальника програмного забезпечення.

Salesforce готується до серйозних звільнень, які можуть торкнутися 2500 співробітників постачальника програмного забезпечення. Компанія намагається скоротити витрати на тлі нових викликів для інвесторів і важких економічних умов, повідомляє Protocol.

Ще кілька сотень працівників, ймовірно тих, які входять до захищеної групи, як-от люди з обмеженими можливостями, відправлять на 30-денний випробовувальний термін з можливим подальшим звільненням. Коли саме почнуться звільнення, незрозуміло, оскільки обговорення плану ще триває. Проте, ймовірно, вони відбудуться до Дня подяки.

Інвестори дедалі частіше вимагають більшої прибутковості від Salesforce, яка завжди спрямовувала свої прибутки на зростання, зокрема витрачала мільярди на придбання таких компаній, як Slack і Tableau. Сьогодні на компанію тисне активний інвестор Starboard, який нещодавно оприлюднив «значну», але досі невідому частку в Salesforce.

Раніше Salesforce звільнила приблизно 90 контрактників і призупинила наймання до січня 2023 року. Тоді представник компанії сказав, що «обмежене наймання триває», але «більшість відділів досягли своїх цілей наймання на фінансовий рік».

Нагадаємо, що IT-галузь загалом переживає важкі часи. Техногіганти один за одним проводять масштабні звільнення у компаніях. Так, минулого тижня Марк Цукерберг вирішив скоротити штат корпорації Meta приблизно на 13% і звільнив понад 11 тис. співробітників. Раніше Ілон Маск залишив без роботи половину компанії Twitter, а це 7500 пацівників, надіславши їм сповіщення електронною поштою. У відповідь співробітники Twitter подали на Маска в суд.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все