Ще один крок до перемоги: Як Асоціація фінтеху та Єврокомісія залучили IT-вців до боротьби за Україну

  • 1 июля, 07:49
  • 3925
  • 0

Кожен день для України — це нова перемога на європейському фронті. Лише тиждень тому наша держава отримала статус кандидата в члени ЄС, а вже вчора пройшов фінал великого панєвропейського хакатону на допомогу Україні!

29 червня 2022 року Європейська комісія у співпраці з Українською асоціацію фінтех на інноваційних компаній (UAFIC) та Європейською асоціацією цифрових фінансів (EDFA) провели урочисту церемонію нагородження першого проєкту для розробки технологічних рішень, які будуть надавати допомогу українцям — хакатону Coding Challenge for Ukraine. Головним партнером події стала міжнародна платіжна система LEO.


Церемонія нагородження пройшла цього тижня у Брюсселі, на якій були присутні: Мерід МакГіннесс, комісарка Європейської комісії з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та союзу ринків капіталу; Єва Кайлі, віце-президент Європейського парламенту; Олексій Шабан, заступник Голови Нацбанку України; Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації; Петр Око, заступник Міністра з цифровізації та інновацій Міністерства промисловості і торгівлі Чехії; Ростислав Дюк, голова правління Української асоціації фінтех на інноваційних компаній; Марія Сташкевич, Президент Європейської асоціації цифрових фінансів; а також Маріам Матіашвілі, CBDO спонсору події — міжнародної платіжної системи LEO.

Участь у хакатоні взяли близько 30 команд з різних країн, серед яких було обрано фіналістів з найкращими IT-рішеннями на допомогу біженцям, внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від війни, малому і середньому бізнесу, які повинні зробити вагомий внесок у відновленні сильної та сучасної України. До фіналу хакатону увійшли шість команд:

  1. ATERMON

  2. AtomicLab

  3. CodeDefenders

  4. OffZmi

  5. Sigma Software

  6. SOS Civil Defense Headquarters

“Я думаю, що сама ідея і причина, чому ми тут сьогодні, багатогранна, але насправді це підтримка України. Я вважаю, що це фантастична ініціатива”. — розпочала церемонію нагородження єврокомісарка, Мерід МакГіннесс. — “З 2014 року Україна досягла величезного прогресу, і заява минулого тижня про статус кандидата є справді визнанням цього прогресу. Але, звичайно, кожен має робити більше, і ми тут, щоб допомогти”.

“Важко переоцінити внесок [хакатону] в часи, коли організувати подібні заходи неможливо на території України, яка постійно перебуває під ракетними ударами… — наголосив заступник міністра, Костянтин Кошеленко. — Ознайомившись з проектами, відчуваю, що багато команд на одній “хвилі” з нами, що дозволило їм запропонувати дійсно релевантні рішення для сьогодення”.

Переможцем хакатону стала команда AtomicLab, які отримали головний приз хакатону — 10 тис. євро!

Команда розробила проєкт, що направлений на відновлення культурних пам'яток України, що були зруйновані в ході війни. Платформа Restore Together об'єднуватиме інвесторів, що можуть профінансувати відбудову будівлі/пам'ятника/культурного надбання та виконавців, що можуть виконати замовлення з реставрації. NFT профінансованої пам'ятки для інвесторів, галерея NFT з фільтрами та рейтинг виконавців — все це на одній платформі.

“Ми підтримали цей хакатон, оскільки пріоритетами для України є швидка інтеграція в європейську економіку, можливість показати нашу ініціативність та допомогу вразливим соціальним групам. Ми знайшли рішення, яке ідеально відповідає вищезазначеним цілям, і у нас є список інших перспективних команд. Для нас це фантастичний досвід!”, — Альона Шевцова, СЕО міжнародної платіжної системи LEO.

Вітаємо переможців та дякуємо організаторам і учасникам панєвропейського хакатону за активний пошук нових рішень та способів допомогти Україні. Coding Challenge for Ukraine став першою можливістю для багатьох європейських команд показати себе на міжнародному рівні, залучити більше уваги до війни та хороброї боротьби українського народу проти російської агресії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все