Щодня компанія Meta зобов'язана платити $100 тисяч Норвегії за збір даних користувачів

  • 9 августа, 05:55
  • 3722
  • 0

У вівторок, Дататільсинет – норвезьке агентство з захисту даних, оголосило про належне накладення примусового штрафу на компанію Meta через збір особистих даних користувачів її платформ з метою реклами. Цю інформацію висловлено в офіційній заяві регулятора.

В середині липня, Норвезьке агентство із захисту даних прийняло рішення, що практика так званого поведінкового маркетингу, який застосовується Meta в Facebook та Instagram – тобто персоналізація реклами на основі приватних даних – є незаконною. Це рішення було прийняте через те, що така практика передбачає надмірне стеження за користувачами.

Це обмеження було введено після того, як 4 липня Суд Європейського Союзу визнав, що Meta незаконно збирала дані користувачів для таргетування реклами на них без їхньої прямої згоди на підставі "законного інтересу" компанії. Норвезьке агентство наказало Meta зупинити практику поведінкового маркетингу до тих пір, поки компанія не знайде спосіб виконання цього без порушення закону. Хоча Meta звернулась до Окружного суду Осло з проханням тимчасово заблокувати рішення агентства, поки суд не виніс вирок, компанія продовжує збирати дані користувачів для рекламних цілей.

"Відповідно до цього, 7 серпня Норвезьке агентство із захисту даних прийняло рішення про накладення штрафу в розмірі 1 мільйон норвезьких крон на день (96,8 тисяч доларів). Дія цього штрафу розпочнеться з 14 серпня", – зазначено в заяві Datatilsynet

Якщо Окружний суд Осло прийме тимчасове рішення на користь Meta, компанія буде звільнена від обов'язку сплатити штраф до завершення судового розгляду справи. Це питання очікується вирішити до кінця поточного місяця.

Раніше в цьому році американського технологічного гіганта оштрафували в Ірландії на рекордну суму в 1,2 мільярда євро за порушення правил ЄС щодо захисту персональних даних.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все