Шість стримінгових платформ, зокрема Netflix і Disney+, були оштрафовані Туреччиною за розміщення контенту, про ЛГБТ

  • 27 июля, 17:58
  • 3684
  • 0

Турецька влада оштрафувала ці стримінгові сервіси з посиланням на захист "сімейних цінностей".

Турецька Вища рада радіо і телебачення (RTÜK) наклала адміністративні штрафи на кілька популярних стримінгових сервісів, зокрема Netflix, Disney+, Prime Video, Mubi, beIN Connect і BluTV, через контент з ЛГБТ, який, на їхню думку, «суперечить сімейним цінностям».

Netflix отримав штраф за фільм під назвою «АННЕ+» та іспанський серіал «Еліта», які суперечать принципу збереження сімейних цінностей. Disney+ також був оштрафований за четвертий епізод другого сезону серіалу «З любов'ю, Віктор» під назвою «The Sex Cabin», де були сцени, що як стверджується, тривожили суспільство та порушували моральні норми.

Такі ж штрафи отримали Prime Video за серіал «Сучасне кохання», Mubi за фільми «Зимовий хлопець» і «Кімната в Римі», а BluTV — за серіал «Книга Квір» і фільм «Загублене шосе».

Окрім штрафів, Вища рада радіо і телебачення вирішила запросити представників стримінгових платформ на зустріч у вересні до Анкари, щоб обговорити «політику мовлення, пов'язану з делікатними питаннями, такими як структура турецької сім'ї, національні та духовні цінності й неподільна цілісність Туреччини».

Нагадаємо, що у Туреччині ЛГБТ-спільнота незаконна, а гомофобія поширена. Це призводить до цензури або протестів щодо контенту, що зображує представників цієї спільноти.



Теги: цензура

Похожие материалы

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все