Смартфони Nokia можуть отримати технологію eSIM

  • 4 февраля, 13:23
  • 4547
  • 0

Mobile World Congress (MWC 2020) відбудеться в Барселоні з 24 до 27 лютого. В рамках цього заходу буде представлено багато нових смартфонів. HMD Global теж буде присутньою зі своїми смартфонами Nokia – очікуються Nokia 8.2 5G, Nokia 5.2 і найбюджетніша модель Nokia 1.3. Однак, схоже, що HMD Global представить не тільки нові смартфони, але і нову SIM-карту під назвою SIMLEY.

Nokia SIMLEY

23 січня 2020 року HMD Global подала заявку в EUIPO (Бюро інтелектуальної власності Європейського Союзу) на товарний знак з назвою SIMLEY. Заявка була подана посередником Gilbey Legal з Парижа, Франція. Товарний знак належить до класу 9/36/38 з наступним описом:

Вбудовані SIM-карти (eSIM); програмні додатки для мобільних і смартфонів, що дозволяють клієнтам отримувати доступ до інформації про банківські рахунки і операції; кодовані електронні чип-карти для ідентифікації конкретних користувачів або комп’ютерів, мобільних телефонів і смартфонів; послуги електронних гаманців; розширені гарантійні страхові послуги; апаратні гаманці криптовалюти; телекомунікаційні послуги.

HMD Global ще не випускала смартфони з eSIM (вбудованою SIM-картою). Вона ж пропонує ряд переваг в порівнянні з фізичної SIM-картою. Таким чином, профілем користувача можна керувати віддалено, а також мережами й налаштуваннями. Вбудована SIM-карта також забезпечує додатковий захист від крадіжки даних. Наприклад, якщо користувач намагається змінити профіль eSIM, потрібен спеціальний ключ, який діє як додатковий рівень безпеки.

Цілком можливо, що SIMLEY означає появу технології eSIM. Також можливо, що Nokia отримає новий платіжний сервіс. У минулому Nokia вже відкрила в Індії сервіс «Nokia Money», однак він був зупинений у 2012 році, за три роки після запуску.

Apple iPhone та смартфони Google Pixel вже мають підтримку eSIM. Новий складаний телефон Motorola RAZR також нею оснащений. Очікується, що в найближчі роки популярність вбудованої SIM-карти буде тільки рости. Тому, є припущення, що Samsung Galaxy S20 також буде оснащений eSIM. В Україні, наразі, тільки два мобільні оператори підтримують цю технологію – lifecell та Тримоб.

Презентація HMD Global запланована на 23 лютого о 16:00. Очевидно, що під час події з’являться якісь подробиці про Nokia SIMLEY.


Теги: nokia
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все