Сьогодні Україна запускає "Дія.City"

  • 8 февраля, 10:15
  • 3806
  • 0

Вже сьогодні, 8 лютого, до неї можуть приєднатися і іноземні компанії.

Про це заявив президент України на "Diia Summit".

"Це цифрова столиця електронної держави. Це один із найкращих податкових та правових режимів на планеті. На планеті, де говорять мовою венчурного інвестування. Ми трансформуємо Україну в країну продуктових компаній та спартапів", — сказав Володимир Зеленський.

За словами президента, завдяки "Дія.City" частка ІТ у ВВП нашої держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі до 16,5 млрд дол. Це дозволить стати Україні найбільшим ІТ-хабом Європи.

За словами Зеленського, резидентами "Дія.City” стануть не тільки українські, але й іноземні IT-компанії.

"Нам дуже потрібно діяти, щоб не тільки талановиті україніці залишалися вдома, а й залучати до України таланти з усього світу. Технологічний бізнес, який формує нову цифрову економіку. Тому ми хочемо, щоб резидентами Дія.City ставали не тільки українські, а й закордонні IT-компанії. І наскільки я знаю, вже сьогодні до "Дія.City" доєднаються і перші, і другі", — наголосив президент.

Зеленський розповів, що в Дії з'явиться новий розділ — опитування: "Це важливий сервіс для розвитку е-демократії в країні. Опитування серед користувачів "Дії" допоможуть владі дізнатися думку людей, а команді — розробляти нові послуги".


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий