Співробітники Twitter масово звільняються після ультиматуму Маска

  • 18 ноября, 12:34
  • 4006
  • 0

Ілон Маск поставив співробітникам Twitter ультиматум: або прийняти нові «жорсткі» умови роботи в компанії, або звільнитися. За словами людей, знайомих з цим питанням, набагато більше працівників відмовилися підписуватися на нові умови, ніж Маск очікував, що потенційно ставить під загрозу діяльність Twitter, пише Bloomberg.

Настільки багато співробітників вирішило звільнитися, що це створило плутанину з приводу того, які люди все ще повинні мати доступ до майна компанії. Twitter закрив свої офіси до понеділка, згідно зі службовою запискою, з якою ознайомилося агентство Bloomberg.

«Будь ласка, продовжуйте дотримуватися політики компанії, утримуючись від обговорення конфіденційної інформації в соціальних мережах, з пресою або деінде», – йдеться в записці.

В останні години перед закінченням терміну ультиматуму Маск намагався переконати співробітників залишитися. За словами людей, знайомих з цим питанням, ключові працівники були залучені до зустрічей, коли наближався вечір четверга, щоб почути пропозиції щодо майбутнього соціальної мережі. Маск, який раніше заявляв, що він категорично проти віддаленої роботи, також відправив у четвер повторний електронний лист, пом’якшивши свій тон.

«Все, що потрібно для затвердження (можливості віддаленої роботи), – це те, щоб ваш менеджер взяв на себе відповідальність, що ви робите відмінний внесок», – написав він, додавши, що співробітники повинні проводити особисті зустрічі зі своїми колегами не рідше одного разу на місяць.

Цього було недостатньо. Канали внутрішніх комунікацій Twitter заповнилися співробітниками, які публікували емодзі віддавання честі,  що стало символом звільнення з компанії. Колишні співробітники також публічно публікували це вітання у Твіттері разом зі своїми внутрішніми повідомленнями у Slack:


Деякі працівники, які звільнялися, припускали, що так багато людей йдуть разом зі своїми знаннями про те, як працює продукт, що у соціальної мережі можуть виникнути проблеми з усуненням проблем або оновленням систем під час її звичайної роботи.

Майбутнє Twitter також ускладнюється можливим переглядом угоди Маска з точки зору національної безпеки урядом США, говорили раніше люди, знайомі з цим питанням.

Маск в середу попросив співробітників офіційно заявити, що вони готові продовжувати працювати в компанії – взявши на себе зобов’язання, яке буде включати «роботу довгі години з високою інтенсивністю». У співробітників був час до 17:00 за східним часом четверга, щоб заповнити форму Google та погодитися на нові умови.

Форма включала тільки один можливий варіант відповіді: «Так». Всім, хто не прийняв форму до встановленого терміну, було сказано, що вони будуть звільнені з компанії з тримісячною вихідною допомогою.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все