Співзасновниця стартапу платить собі менше, ніж деяким працівникам. Чому так

  • 11 ноября, 07:01
  • 3736
  • 0

Співзасновниця стартапу платить собі менше, ніж деяким працівникам. Чому так

Співзасновниця вважає, що керівники не завжди мають отримувати більше. 

Співзасновниця стартапу та письменниця викликала бурхливе обговорення в мережі після того, як поділилася деталями про різницю в оплаті її роботи та роботи працівників.

34-річна Челсі Фаган розповіла, що отримує менше, ніж деякі її підлеглі, та додала, що є п’ятим найбільш високооплачуваним працівником у своїй компанії. Вона також зберегла ту саму базову зарплату ($90 тис.) впродовж останніх п’яти років. Про це пише Insider.

Челсі заснувала медіакомпанію The Financial Diet, яка надає фінансові поради жінкам. Вона поділилася тим, що вирішила не отримувати найбільшу зарплату, і що більше керівників мають зробити так само.

Читайте також: «Вони працюють на роботодавця, а не навпаки». Мільйонер заявив, що працівники мають знати своє місце

Чому керівники не повинні заробляти найбільше

Письменниця пояснила, що завищені компенсації босам можуть спричинити фінансовий тиск на компанію. До того ж вона вважає помилковою думку, що шефи працюють більше та заслуговують на вищу оплату, ніж підлеглі.

Вона додала, що також бере участь у розподілі прибутку компанії, як і всі інші працівники. У The Financial Diet десять працівників та ще підрядники. Загальна зарплата (до вирахування податків) в компанії торік становила від $70 тис. до $200 тис., зазначила Челсі.

@faganchelsea Replying to @idkhowtobake #greenscreen ♬ original sound – faganchelsea

Робота не є центром життя

Жінка порушує теми оплати й праці для того, щоб розвіяти уявлення про багатство та одержимість роботою. В її компанії ще раніше ввели чотириденний робочий тиждень та шість тижнів оплачуваної відпустки.

Читайте також: Компанія звільнила жінку за «неналежну поведінку» після аналізу того, як вона користувалася клавіатурою

Вона додала, що і так має багато грошей, і отримання ще більших сум могло б негативно вплинути на її життя. Челсі переконана, що багатство може змусити людей почуватися більш ізольовано та робити менш емпатичними. Це також може призвести до того, що люди звикнуть до більш розкішного способу життя, для підтримки якого їм доведеться продовжувати важко працювати.

Челсі пояснила, що недобре повністю занурюватися в діяльність або роботу, яка, зрештою, не піклується про вас.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий