США інвестують $140 млн у створення семи національних науково-дослідних інститутів ШІ

  • 4 мая, 16:06
  • 4128
  • 0

Напередодні зустрічі віце-президента США Камали Харріс та голів чотирьох провідних американських технологічних компаній у галузі штучного інтелекту - Alphabet, OpenAI, Anthropic і Microsoft - адміністрація глави держави Джо Байдена  оголосила про масштабну серію дій, спрямованих на зниження ризиків у сфері ШІ.

План включає інвестування 140 мільйонів доларів на запуск семи центрів досліджень та розробок у галузі ШІ в рамках Національного наукового фонду, отримання зобов'язань від провідних компаній у галузі ШІ для участі у громадській оцінці таких систем, а також розробку відповідного керівництва для федеральних службовців.

У жовтні минулого року адміністрація оприлюднила свої ідеї щодо ШІ, які були покликані «допомогти у розробці та розгортанні штучного інтелекту та інших автоматизованих систем, щоб вони захищали права американського суспільства».

Адміністрація також оголосила, що отримала зобов'язання від більш ніж півдюжини провідних компаній у галузі штучного інтелекту – Anthropic, Google, Hugging Face, Microsoft, NVIDIA, OpenAI та Stability AI – представити свої системи штучного інтелекту для публічної оцінки експертною спільнотою.

«Це важливі нові кроки, спрямовані на впровадження відповідальних інновацій та забезпечення того, щоб ШІ покращував життя людей, не ставлячи під загрозу їхнє право та безпеку», — йдеться у заяві адміністрації президента США.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все