Stripe та PayPal: мінцифри планує запустити платіжні системи в Україні

  • 7 апреля, 12:16
  • 3809
  • 0

Залучення Stripe та PayPal є для Мінцифри одним із пріоритетних завдань – згодом планують провести зустрічі з керівництвом компаній.

Про це у коментарі Інтерфакс-Україна повідомив заступник міністра з питань розвитку ІТ-галузі Олександр Борняков.

7 квітня Мінцифри разом із Мінфіном та НБУ на зустрічі з прем’єром Денисом Шмигалем обговорили план дій з метою залучення платіжних систем Stripe та PayPal на український ринок.

Борняков заявив, що залучення в Україну найбільших міжнародних електронних платіжних систем, серед яких Stripe і PayPal - пріоритетне питання, яким у Мінціфри займаються вже близько року.

"Важливим кроком на шляху залучення цих компаній в Україні є прийняття ряду законодавчих змін. Зокрема, ухвалення законопроєкту №4364, у якому врахована директива ЄС PSD2, оскільки вона є важливою для діяльності таких компаній. Також представникам PayPal ми надаємо всю необхідну інформацію про український ринку і розвитку cashless в Україні. У планах - зустріч з керівництвом компаній PayPal і Stripe", - підкреслив заступник міністра.

За даними міністерства,минулоріч лише для продажу фізичних товарів українським малимі середнім бізнесом було проведено близько 13 млн транзакцій на платформі Etsy на суму понад 450 млн доларів. На платформі можна розраховуватися лише за допомогою PayPal.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все