Створили новий спосіб бездротової зарядки через сигнали Wi-Fi

  • 6 апреля, 06:16
  • 3850
  • 0

Група дослідників з Массачусетського технологічного інституту (MIT) знайшла новий спосіб зробити зарядку дійсно бездротовою. Існуюча технологія бездротової зарядки вимагає, щоб пристрій перебував на спеціальній зарядній підставці. Майбутня ж технологія маніпулюватиме плаваючим випромінюванням в повітрі, заряджаючи пристрій, навіть коли він знаходиться в руках користувача.

Дослідники пояснили, що для нової бездротової зарядки будуть використовуватися властивості терагерцового випромінювання. Це сигнал в електромагнітному спектрі, який розташовується між інфрачервоним і мікрохвильовим випромінюванням і часто випромінюється багатьма пристроями. Маршрутизатори та точки доступу Wi-Fi часто використовують цей спектр для передачі Wi-Fi сигналу на будь-який підключений пристрій.

Дослідники розробили прототип для пояснення своєї технології, яку називають терагерцовим випрямлячем. Прототип складається з невеликого шматка графена, який накладений поверх шару нітриду бору. Він також має дві антени Ariel, які відповідають за витяг випромінювання з повітря і його передачу на підключений пристрій. Зазначається, що антени здатні не просто передавати, а й посилювати сигнал. Дослідники пояснили, що використовуваний в пристрої графен повинен бути досить чистим. В іншому випадку, електрони будуть розсіюватися навколо.

На початковому етапі терагерцовий випрямляч не буде дуже потужним. Тим не менш, його вистачатиме для зарядки акумуляторів в декількох ґаджетах. Проте, дослідники прагнуть спочатку випробувати цю технологію для кардіостимуляторів. Але вони сподіваються, що в подальшому технологія зможе заряджати смартфони і акумулятори для ноутбуків.


Теги: wi-fi
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все