Священник витратив на азартні ігри $117 тисяч церковних коштів, але обіцяє все повернути

  • 21 декабря, 20:29
  • 3796
  • 0

37-річного священника Джорджа Атанасіу звинувачують у привласненні коштів церкви Всіх Святих у Канонсбурзі, штат Пенсильванія. За попередніми даними, він витратив понад $117 тис. на азартні ігри.  

За інформацією правоохоронних органів Пенсильванії, Джорджа Атанасіу заарештували 29 листопада й інкримінували йому 223 правопорушення через привласнення церковних коштів та їхнє неправомірне використання. Наразі триває слідство, а тим часом Атанасіу вже відсторонили від виконання обов’язків. Чоловік почав виводити в готівку чеки, пов’язані з коштами церкви, ще у квітні 2022 року й продовжував це робити аж до листопада цьогоріч. Точну суму поки що не встановлено.

Священника усунуто від виконання обов’язків без збереження заробітної плати. Його адвокат Патрік Томассі зазначив, що Атанасіу дійсно мав проблеми з азартними іграми раніше. Сам священнослужитель не став заперечувати свою провину. Томассі зробив на цьому особливий акцент в інтерв’ю журналістам:

«Люди засмучені, але багато парафіян насправді підтримують отця, і я хочу сказати вам просто зараз, що ми збираємося повернути всі ці гроші, кожен цент»

Водночас адвокат додав, що поки не впевнений, про яку суму йдеться. Адже ще не встановлено остаточно всі місця, де його клієнт грав, і на що робив ставки. Це потребує певного часу.

Подія стала резонансною ще й через те, що деякі адвокати окружної прокуратури округу Вашингтон є членами церкви Всіх Святих. Генеральна прокуратура штату Пенсильванія вже взяла на себе розслідування кримінальної справи через можливий конфлікт інтересів.

Поки триває слідство, священника звільнили з-під варти після внесення застави. Його місце в церкві посів старший отець, відповідальний за церкву Всіх Святих, Дімітріос Кірицис. Відомо, що раніше він понад 30 років працював у правоохоронних органах і певний час виконував обов’язки начальника поліції. Також він був капеланом у Міжнародних православних християнських благодійних організаціях.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все