ІТ технології оживляють експонати

  • 23 января, 14:00
  • 4091
  • 0

У замку князів Острозьких, що на Рівненщині,  Напередодні Різдва у доповненій реальності «ожило» кілька ікон Острозької школи іконопису. Додатку ARTIVIVE допоміг співробітникам  заповідника м. Острога поєднати класичне мистецтво з цифровим і доповнити художні роботи новим виміром.

Цифрова магія міститься у додаток ARTIVIVЕ – його потрібно встановити на смартфон та навести гаджет на зображення. Зокрема, сяйво Вифлеємської зірки, зимову погоду та пояснення головних елементів можна побачити завдяки доповненій реальності на іконі «Поклоніння волхвів».  Також по-новому можна побачити й ікону «Покрова» 1739 року.

За словами заступника директора КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Андрія Брижука, співробітники закладу прагнуть, щоб відвідувачі краще зрозуміли твір та його значення. «Функція доповненої реальності не лише привертатиме додаткову увагу до нашої культурної спадщини, а й зробить відвідування музею інтерактивним. За допомогою смартфона або планшетом  відвідувачі зможуть отримати нові емоційні враження», зазначив Брижук.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все