Тепер можна не тільки працювати, а ще й грати в IT: гра Founder від IAMPM

  • 4 ноября, 07:00
  • 3829
  • 0

За цей рік сталося багато скорочень, компанії були вимушені приймати непопулярні рішення. Що робити, коли всюди криза? На жаль, працівники не можуть розділити біль роботодавців та зрозуміти, які рішення допоможуть компанії працювати в мінливому оточенні й змінять ситуацію на краще. Як було б гарно, щоб кожен співробітник зміг приміряти на себе місце власника бізнесу… Тепер це можливо.

На честь дня проєктного менеджера IAMPM зробили не тільки велику акцію зі знижками й подарунками, а й вирішили додати в життя корисних розваг — тепер кожен айтівець зможе стати фаундером компанії, хоча б на декілька годин.

Як гра допомагає зрозуміти свою компанію і працювати ефективніше?

Founder — це настільна гра-тренінг для команд, в процесі якої кожен учасник може бути в ролі власника бізнесу. В процесі гри стає зрозумілим, хто — прихований лідер, хто вміє домовлятися, а хто з команди тягтиме ковдру на себе. Кожен учасник вчиться приймати рішення в умовах невизначеності й у розважальній формі прокачує не тільки навички комунікації, а й вміння проєктного менеджера.

Учасники розбиваються на команди по 6 осіб і займають своє місце за віртуальним ігровим столом. Ведучий — проєктний менеджер із 10+ роками досвіду, допомагає розібратися у правилах гри, модерує процес та слідкує за поведінкою гравців.

Процес гри побудований на комунікації та розкриває кожного співробітника. Дозволяє обіграти конфліктні ситуації в форматі симуляції та звернути увагу на дії чи патерни мислення, які заважають командам знаходити взаємовигідні рішення. 

Кожен учасник управляє своєю компанією. Як і в реальному житті, в грі не можна передбачити майбутнє або просто відсидітися. Таким чином співробітники вчаться мітигувати ризики й серйозніше ставитись до дедлайнів. Увесь проєктний менеджмент в одній розважальній активності. 

Чи можна натренувати вміння приймати рішення при невизначеності?

Нейронаукові дослідження надали уявлення про прийняття рішень у невизначених обставинах і підтвердили, що цю функцію мозку можна та треба розвивати. Мозок має вражаючу здатність адаптуватися до нових ситуацій — концепція, відома як нейронна пластичність. Ця адаптивність поширюється і на процеси прийняття рішень.

Повторення ситуацій невизначеності може призвести до кращого прийняття рішень. Це тому, що мозок адаптується і вчиться з минулого досвіду, що може покращити майбутній вибір.

Таким чином, якщо в грі, ви прийняли рішення і навчилися працювати з якимось ризиком, ви зможете застосувати досвід і в реальному житті.

Щоб досвід був максимально корисним IT-співробітникам і тим, хто працює з айтівцями гра відтворює світ технологічних проєктів. Треба наймати команду, обирати проєкти, розроблювати фічі та продавати своє рішення клієнтам. Всі події та жарти в грі — з технологічного світу, але зрозумілі і й тим, хто не весь час працює в діджитал.

Як тренінг-гра може допомогти досягти порозуміння в команді?

Конфлікти й непорозуміння – не завжди відкриті та зрозумілі проблеми. Інколи люди дотримуються схожих поглядів, але не можуть кооперувати, бо не доносять думки один до одного. В процесі гри Founder неможливо не комунікувати, бо постійно треба домовлятись з іншими гравцями. Це допомагає швидко зрозуміти, хто які моделі поведінки обирає і потім скорегувати неефективні моделі. За тренингом-грою стежить професійний психолог, який потім надає зворотний зв’язок.

Нейробіологи кажуть, що амигдала, яка бере участь в емоційній обробці, також впливає на прийняття рішень. Керування емоційними відповідями може призвести до кращих результатів при впорядкуванні з невизначеністю.

Як спробувати себе в ролі фаундера бізнесу за допомогою гри?

Зараз гра доступна в форматі онлайн-тренінгу для компаній та команд. Замовити тренінг можна для команди від 5 людей і провести його для себе замість звичайного корпоративу, тімбілдингу або навчання. 

Це найефективніший спосіб одночасно розвинути soft і hard skills кожного співробітника і, при цьому, провести розважальну активність. Завдяки зручному ПЗ та роботі досвідченого тренера гра доступна онлайн з будь-якого компʼютера та пропонує повне занурення.

Хочете дізнатись подробиці? Залишайте запит на нашому сайті, щоб отримати презентацію.



Теги: гра
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все