У Львові відкрили першу в Україні Wiki бібліотеку

  • 15 июня, 11:40
  • 4138
  • 0

Сучасних та інтерактивних бібліотек у Львові стає все більше. Там з'явилась перша в Україні Wiki бібліотека. Відтепер усі охочі можуть не лише почитати цікаві книжки, але й навчитися писати чи редагувати статті у "Вікіпедії".

На проспекті Червоної Калини, у Львові, вже запрацювала надсучасна медіатека Wiki. Там львів'яни та гості міста не лише читають, а й навчаються та розважаються. Днями бібліотекарі з вікіпедистами підписали угоду про те, щоб кожен відвідувач міг дописувати або редагувати статті у "Вікіпедії". 

Член громадської організації "Вікімедія Україна" Юрій Булка повідомив, що бібліотекарі, які тут працюють, проходили спеціальні навчання щодо, або знати як саме працює "Вікіпедія".

Наразі запрацювала лише частина Wiki медіатеки, а саме 175 квадратних метрів із тисячі. Решту відкриють вже восени. Там збиратимуться малі дослідники, аби створювати свої винаходи та пробувати себе у різних професіях.

"У другій частині медіатеки буде розташована власна лабораторія, де діти зможуть до обіду навчатися. Це будуть такі своєрідні курси з хімії, біології тощо. Різні компанії, які займаються біологічними розробками, дають для дітей власне обладнання", – зауважив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Крім того, простір облаштований так, щоби його могли відвідувати і люди з інвалідністю, і мами з малятами.

"Особисто для мене основою основ є розвиток людини, як особистості, щоб кожен мешканець міста робив себе кращим, сьогодні, завтра, післязавтра. Для цього місто повинне мати цю інфраструктуру", – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львові діє "Стратегія розвитку культури 2025", у рамках якої модернізують міські бібліотеки у різних районах Львова. Загалом у місті працює 40 публічних бібліотек, підпорядкованих управлінню культури ЛМР, з яких 23 – це бібліотеки для дорослих, а 17 – для дітей.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий