У мережі зібрали перелік технічних компаній, які підтримують війну в Україні

  • 11 марта, 11:16
  • 3789
  • 0

У мережі створили веб-сайт з переліком технічних компаній та їхнім ставленням до повномасштабного вторгнення Росії на територію України

Перелік корпорацій постійно оновлюється та розширюється за мірою висловлювання офіційних позицій.

З повним переліком компаній та їхньою позицією можна ознайомитися на порталі stopsilent2022.notion.site, пише Depo.ua.

"У ці дні ми спостерігаємо глобальну війну, бойові дії якої ведуться в Україні, а технологічні компанії не залишаються осторонь. Але поки одна частина з них залишає офіс у Російській Федерації, не бажаючи фінансувати військові злочини, інша частина з офісами в Україні мовчить. Фрази на кшталт "Ми всі повинні жити в мирі" та "Росія та Україна не повинні воювати" не враховуються", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основними критеріями відбору компаній стали:

  1. українське коріння менеджменту;

  2. входження в топ-100 Forbes Україна;

  3. рейтинг ІТ-компаній України на Ain.ua, dou.ua;

  4. єдинороги з українським походженням.

"Зараз нейтральною позицією є позиція на користь військових злочинів Путіна. І ми очікуємо, що глобальні технологічні компанії, які працюють і наймають в Україні, будуть говорити як ніколи", – додали засновники порталу.

Усі компанії впорядковано в алфавітному порядку та поділено на чотири колонки:

  1. проти війни – пряме твердження "Росія – агресор" від компанії та її керівників, грошова чи гуманітарна допомога, інформаційна війна;

  2. мовчання;

  3. підтримка війни – підтримка військової агресії РФ та вторгнення в Україну, утиск незгодних співробітників;

  4. нюанси – жодних прямих заяв керівників компаній, фраз на кшталт "російсько-українська криза", "ні війни", навіть якщо була надана грошова чи гуманітарна допомога.

"Ми закликаємо кожну з наведених нижче організацій підтримати Україну та внести свій внесок у захист нашої країни та її народу будь-якими можливими засобами. Будь ласка, надсилайте відомі випадки на електронну пошту: stopsilent2022@gmail.com", – резюмували засновники порталу.

Як відомо, велика кількість західних компаній почали відмовлятися від російського ринку, зупиняти експорт до цієї країни, закривати там свої сервіси, магазини, згортати інвестиції. Зокрема йдеться про IKEA, Jysk, Spotify, H&M, Apple тощо.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все