У Microsoft попередили, що спецслужби рф та "Вагнер" намагаються проникнути у спільноти геймерів

  • 14 апреля, 04:13
  • 3905
  • 0

Не виключено, що російські спецслужби зацікавлені у вербуванні агентів серед геймерів.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив про наявність інформації, яка свідчить про зацікавленість спецслужб росії та ПВК "Вагнер" в ігровій спільноті. Про це Сміт повідомив на світовому економічному форумі Semafor.

Президент Microsoft розповів, що аналітичний відділ корпорації всебічно вивчив наявні дані та попередив керівництво компанії про небезпеку проникнення в ігрову спільноту російських розвідувальних служб. 

У розмові зі Смітом модератор торкнувся цієї теми у контексті війни в Україні та нещодавно викладених у Мережу таємних документів Пентагону. Найважливіші дані були розміщені на закритих ігрових форумах, зокрема на Discord-сервері Minecraft.

Тоді в Microsoft повідомили уряду США про інтерес Федеральної служби безпеки та Головного розвідуправління росії до ігрових майданчиків як до джерел отримання інформації та, можливо, вербування агентів.

"Йдеться і про ПВК "Вагнер", і про російську розвідку, і вони лише частково використовують це (геймерські спільноти – ред.) як місце для поширення інформації", – сказав Сміт.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все