У Мілані та Лондоні з’явилися бари з роботами-барменами

  • 6 августа, 08:20
  • 3918
  • 0

У Мілані та Лондоні відкрилися роботизовані бари на дахах. Ідея належить компанії Makr Shakr, заснованій професором Массачусетського технологічного інституту Карло Ратті.

У Мілані та Лондоні відкрилися роботизовані бари

У Лондоні бар відкрили у Барбікан-центрі, як частину виставки «Штучний інтелект: більш ніж людина». У Мілані ж бар під назвою The View працюватиме на постійній основі. Його розташовано на даху готелю TownHouse Duomo.

Замість барменів – дві роботизовані руки готують алкогольні та безалкогольні коктейлі. Зокрема, спеціально до відкриття міланського бару було розроблено рецепт чаю з бергамотом і лікером, а для виставки в Лондоні – коктейль «Більш ніж людина».


Рухи роботів-барменів розробляли на основі жестів італійського хореографа Марко Пелле. Обидві роборуки скоординовані між собою. Над нами облаштовано конструкцію з більш як 150 пляшками різного алкоголю. Відвідувачі замовляють напої за допомогою мобільного застосунку. Крім готових рецептів, можна попрохати робота створити кастомізований коктейль.

На сьоме серпня у Лондоні заплановано змагання між роботом-барменом та його колегами-людьми – вирішуватимуть, хто краще готує класичний негроні. Саме в той день цьому коктейлю виповнюється 100 років.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи