У росії заблокували американський фотобанк Shutterstock через "деструктивні матеріали"

  • 1 марта, 11:29
  • 3834
  • 0

Роскомнагляд (РКН) обмежив доступ до сайту американського фотобанку Shutterstock, повідомляє ТАСС із посиланням на прес-службу відомства.

Причиною блокування фотобанку, за інформацією відомства, стало розміщення на ньому "деструктивних матеріалів", зокрема "суїцидального та пронаркотичного контенту". У РКН уточнили, що обмежили доступ до ресурсу на вимогу Росспоживнагляду.

У відомстві також зазначили, що Shutterstock може бути розблокований лише після видалення забороненої інформації.

Роскомнагляд раніше блокував деякі сторінки Shutterstock через матеріали, що ображали державні символи росії. Після видалення протиправного контенту сторінки було вилучено із реєстру забороненої інформації.

У липні минулого року РКН заблокував російську версію фотобанку. Після того, як на сайті з'явилася добірка про війну в Україні. У компанії після вторгнення росії в Україну заявили, що Depositphotos та VistaCreate припиняють усі продажі, а також надання послуг клієнтам та партнерам з росії та білорусі.

За даними Роскомсвободи, кількість сайтів, заблокованих з міркувань військової цензури, перевищила 5300. Серед них Сьогодення, Радіо Свобода, Голос Америки, Медуза, Deutsche Welle, Bild, Белсат та інші.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи