У серпні відбулось зниження продажів чипів у всесвітньому масштабі на 6,8%

  • 8 октября, 19:30
  • 3789
  • 0

Світові продажі напівпровідників у серпні скоротилися на 6,8% і становили $44 млрд, що в порівнянні з $47,2 млрд у тому ж місяці минулого року, згідно з повідомленням від Асоціації напівпровідникової промисловості (Semiconductor Industry Association, SIA). Водночас, порівняно з липнем, поставки збільшилися на 1,9%. 

Президент і головний виконавчий директор SIA, Джон Ньюфер, відзначив, що "серпневий ріст світових продажів напівпровідників вже шостий місяць поспіль в помісячному порівнянні, свідчачи про стійке, хоча повільне зростання ринкового попиту". 

Він також зауважив, що "падіння обсягів поставок на річному рівні мінімальне з жовтня 2022 року, що внесло певний оптимізм". У серпні продажі мікропроцесорів зросли на 0,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року в Північній і Південній Америці і на 3,5% в Європі. У Японії вони зменшилися на 2,9%, в Китаї - на 12,6%, а в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та інших регіонах - на 11,3%.

Порівняно з липнем, реалізація чипів зросла на 4,6% в Північній і Південній Америці, на 2% в Китаї та на 1,2% в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Однак у Японії показники зменшилися на 0,4%, а в Європі - на 1,1%.

SIA представляє приблизно 99% американських виробників напівпровідників і близько 66% виробників чипів з інших країн.


Теги: чип
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все