У Великій Британії подали до суду на TikTok через використання даних дітей

  • 21 апреля, 08:40
  • 3801
  • 0

У Великій Британії колишня комісарка у справах дітей Енн Лонгфілд подала до суду на додаток для обміну відео TikTok. Вона звинуватила додаток у тому, що він незаконно збирає персональну інформацію про дітей, передає The Guardian.

Лонгфілд подала позов від імені мільйона дітей Великій Британії та ЄС, які користувалися TikTok з березня 2018 року.

Вона вважає, що додаток порушує закон про захист даних про дітей, а саме використовує особисту інформацію дітей без достатнього попередження, прозорості або необхідної згоди, передбаченого законом. Своїм позовом вона прагне зупинити обробку інформації мільйонів дітей, змусити його видалити всі існуючі дані та виплатити компенсацію, яка, на її думку, може скласти мільярди фунтів стерлінгів.

На думку Лонгфілд, через дії TikTok могли постраждати понад 3,5 мільйона дітей у Великій Британії.

Представник TikTok сказав, що політика конфіденційності "пріоритет для TikTok", а свою позицію готові відстоювати у суді.

"У нас є надійна політика, процеси та технології, які допомагають захистити всіх користувачів, і зокрема наших підлітків. Ми вважаємо, що претензії необґрунтовані", – зазначили у компанії.

Реєстрація у TikTok можлива лише з 13 років, проте, як пише видання, додатком користується 42% дітей Великої Британії у віці від 8 до 12 років.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все