Міські бібліотеки львова переводять в хмару

  • 24 июня, 11:10
  • 4467
  • 0

В двох дитячих бібліотеках Львова запущена програма «Е-бібліотека». Згідно з нею в хмарному середовищі впроваджено електронний каталог та кабінет відвідувача, що дає змогу відшукати потрібну книгу в бібліотеці та замовити її онлайн.

Програма «Е-бібліотека», в якій хмарний оператор GigaCloud забезпечує обчислювальну інфраструктуру, реалізується Львівською міською радою з 2018 року. Вона передбачає створення електронної системи обслуговування та обліку книг і послуг, закупівлю техніки та комп’ютеризацію робочих місць бібліотекарів. Мета програми — автоматизувати бібліотечні процеси та звільнити бібліотекарів від паперової роботи для спілкування з відвідувачами, створення публічних подій та культурного менеджменту.

“Коли всі статистичні калькуляції буде здійснювати комп’ютер, а обслуговування буде автоматизовано, бібліотекарі матимуть змогу змінити вектори своєї діяльності — впроваджувати нові послуги, вести соціальні мережі, наповнювати сайт, писати грантові проекти тощо”, — зазначає Анастасія Нечипоренко, головний спеціаліст відділу менеджменту закладів культури Управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради.

На даний момент триває робота над підключенням до програми інших дитячих бібліотек міста та публічних бібліотек Львова для дорослих.

Зараз у Львові працює 40 публічних бібліотек, з них 23 – це бібліотеки для дорослих, 17 – для дітей. За 2018 рік в міських бібліотеках зареєструвалось близько 100 000 користувачів.

Національний хмарний оператор GigaCloud працює на ринку з 2016 року та надає IaaS-послуги (інфраструктура як сервіс) корпоративним клієнтам будь-якого масштабу. В квітні 2019 року компанія відкрила своє представництво у Львові.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все