Україна готує санкції проти понад 500 представників російського ІТ

  • 27 декабря, 12:37
  • 3935
  • 0

Міжвідомча робоча група з питань реалізації санкційної політики порадили передати на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до представників силових органів РФ та представників ІТ-сектору, йдеться у повідомленні Мінекономіки України. 

Таке рішення було ухвалено на засіданні МРГ під головуванням першого віце-прем'єр-міністра — міністра економіки Юлії Свириденко.

«У рамках посилення санкційного тиску на державу-терориста та осіб, які підтримують або сприяють агресії РФ проти України, Міжвідомча робоча група рекомендувала передати на розгляд РНБО пропозиції щодо прийняття санкцій проти понад 1300 представників силових органів РФ», — йдеться у повідомленні Мінекономіки.

Зокрема, йдеться про представників ФСБ, Служби зовнішньої розвідки, Нацгвардії РФ, Міністерства внутрішніх справ, судової влади.

Також рекомендовано направити до РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб російської IT-сфери.

«Це виробники програмного забезпечення або обладнання, компанії та особи, пов’язані з соцмережами, різними платформами, які режим Путіна використовує для пропаганди тощо», — заявила глава Мінекономіки.

З огляду на останні рішення МРГ рекомендувала подати на розгляд РНБО санкції ще проти понад 8000 фізичних та юридичних осіб.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все