Українців на найбільшому Dota 2-турнірі змушують працювати з росіянами, що підтримують війну

  • 5 октября, 10:42
  • 4114
  • 0

На щорічний найбільший у світі турнір з Dota 2 The International традиційно відбираються таланти — команда аналітиків та коментаторів, які будуть освітлювати подію. На The International 2022 відібрали всього 7 українців, зате додали 37 росіян, для комфорту яких навіть перенесли місце події.

І, як повідомив коментатор Віталій Волочай у своєму Telegram-каналі, організатор турніру Valve змушує українських коментаторів The International працювати з росіянами, не дозволяючи їм зробити повністю українською зміну, яка просто буде працювати разом і не перетинатися ні з ким.

Valve повністю підлаштовується під комфорт росіян

У 2021 році в списку талантів було 13 українців, 12 росіян і 1 білорус, але цьогоріч співвідношення кардинально змінилось і тепер Valve запросили 37 росіян, 1 білоруску і всього 7 українців. Крім того, студія аналітики на англійській і російській мовах початково мала працювати з Осло. Але через поетапне закриття кордонів з росією, Valve вирішили перенести студію в Казахстан.

«Людям, які отримали запрошення на The International дали простий вибір — або ти працюєш з цим всім «пулом неперевершених талантів», або ми тебе міняємо на ще одного росіянина. По суті це вибір без вибору, тому що або ти відмовляєшся від цілі всього свого життя і величезних коштів, які багатьом в часи війни є дійсно дуже важливими, або ти працюєш з людьми, про яких ви й так все знаєте», — зазначає Волочай.

Серед запрошених росіян є абсолютно відкриті українофоби та путіністи, які на стрімах бажали українцям, щоб у їх будинок ракета прилетіла, та малювали «z-ки».

«Там були вершки суспільства типу Smile, який захищає ОМОН, а потім тікає в Казахстан і Nongrata, який вчора на стримі z-ки малював. Решту щодо позиції щодо війни можна назвати в кращому випадку “не все так однозначно”», — розповідає Роман «Casper» Лепехін.

Проте пропозиції українців відділити їх від російських коментаторів і дати працювати автономно Valve проігнорували.

«Наскільки я знаю, організаторам пропонували варіанти з повністю українською зміною, яка просто буде працювати разом і не перетинатися ні з ким, але організаторів ці проблеми не хвилюють. Допомагати українським талантам вони не дуже хочуть. Не подобається – ну можеш відмовитися»

Що робити з The International 2022?

Єдиний правильний шлях в такій ситуації — бойкотувати трансляції The International 2022. Як зазначають у профільному сабреддіті, «якщо Valve настільки жадібні, що не можуть приймати правильні рішення, то ком’юніті має допомогти їм у цьому».

Крім того, всі описані вище проблеми стосуються лише англійської та російської трансляції. А в Україні буде українська трансляція, яку організовує WePlay Esports і де немає жодних проблем з росіянами чи оцінкою війни.

«Дивитися російськомовну трансляцію «Інта» немає жодного сенсу, і взагалі не зрозуміло чому ми не це звертаємо увагу. Ми все одно всі будемо дивитися українську трансляцію, бо вона буде в мільйон раз краща, і наповненням і талантами й абсолютно усім», — зазначив Волочай.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все