Українцям видаватимуть офіційні електронні адреси разом з паспортами

  • 24 июля, 09:32
  • 4295
  • 0

Інститут реєстрації невдовзі буде посунений офіційною електронної адресою. Її видаватимуть примусово кожному громадянинові та юридичній особі під час реєстрації, як повідомляє ресурс Закон і Бізнес.

Відповідні проекти змін до законодавчих актів України (№№3680 і 3681) подані до парламенту.

Офіційні електронні адреси будуть заноситися до Єдиного демографічного реєстру та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців. Інші інформаційні системи, публічні електронні реєстри підтягнуть цю інформацію в порядку взаємодії з ресурсами.

Ініціатори таких починів планують надавати кожному громадянинові, котрий отримуватиме паспорт, доступ до персональної скриньки. Для юридичних осіб та громадян, які вже отримали паспорт, електронні адреси надаватимуться за заявою. 

Офіційна електронна адреса складається з ідентифікатора, позначки «@» та доменного імені. Ідентифікатором для юридичних осіб є код згідно з ЄДР, для фізичних осіб-підприємців – реєстраційний номер облікової картки платників податків. Офіційні електронні адреси, зареєстровані на території України, не можуть бути зареєстровані на доменних іменах «ru».

Листи та/або повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, вважатимуться такими, що не лише надіслані, а й вручені. Тож, якщо раптом вони потраплять у спам чи якось випадково будуть видалені, усе одно вважатиметься, що власник скриньки з ними ознайомлений. З усіма процесуальними наслідками.

Під час оформлення паспорта громадянина України вперше особі автоматично (або за бажанням) присвоюється офіційна електронна адреса та забезпечується доступ до такої адреси.

У випадках, передбачених законом, направлення листів та/або повідомлення особі вважається належним чином надісланим та врученим, якщо такий лист та/або повідомлення надіслано на його офіційну електронну адресу та є електронне підтвердження про дату та час його направлення.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все