Українські IT-волонтери створили сайт з пошуку безплатного житла для біженців Dopomagai.org — на ньому вже понад 1 тисячу пропозицій (зокрема з-за кордону)

  • 11 марта, 12:29
  • 3743
  • 0

Волонтери IT-спільноти України створили сервіс з пошуку безкоштовного житла у безпечних містах та за кордоном. Прямо зараз на сайті можна знайти понад 1 тисячу активних пропозицій.

Хости та біженці можуть додавати або шукати оголошення про надання безкоштовного житла за цим посиланням або за номером гарячої лінії 0 (800) 332238 (безкоштовно на території України), де вже працює понад 40 волонтерів-операторів, які цілодобово приймають сотні дзвінків щодня.

“Гаряча лінія є надважливою функцією, тому що багато хості та біженці – це люди похилого віку, які не мають смартфонів, щоб додати або знайти оголошення про безкоштовне житло. Також в дорозі або поїзді біженці можуть не мати доступу до інтернету та можливості шукати житло. Відтак, звернутися до волонтерів на гарячу лінію. Отже, це єдиний спосіб знайти житло заздалегідь”, — йдеться у повідомленні пресслужби ініціативи.

Сервіс shelter.dopomagai.org також піклується про актуальність та безпеку наявних оголошень. Для цього оператори кол-центру щодня обдзвонюють всю базу нових та активних оголошень, щоб перевірити стан їхньої актуальності. А ті, хто надає житло, отримують смс-нагадування з перевіркою стану актуальності і можуть видалити оголошення самостійно через сайт або зателефонувавши на гарячу лінію.

Також є можливість залишити відгук або скаргу на сторону, що приймає, чи гостя, оператори кол-центру перевіряють їх вручну. Це дозволяє уникнути неприємних ситуацій та заблокувати шахраїв (наприклад, вони можуть попросити скинути передоплату). Працівники shelter.dopomagai.org запевнили, що таких шахраїв швидко ідентифікують та блокують.

Волонтери також розмістили багато корисної інформації на основному сайті волонтерської організації “Допомагай”.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все