Українські правоохоронці навчаються в США для розслідування злочинів, пов'язаних з криптовалютами

  • 12 мая, 11:40
  • 3897
  • 0

Українські правоохоронці отримують навчання від США з розслідування злочинів, пов'язаних з криптовалютами. Зокрема, Кримінальний підрозділ Служби внутрішніх доходів США проводить тренінг для українських слідчих, які займаються крипторозслідуваннями, пов'язаними з санкціями проти російських олігархів. Цю інформацію оприлюднило видання The Wall Street Journal.

Тренінг, який проводиться у Франкфурті з 11 травня і триватиме до наступного тижня, адресований співробітникам Національної поліції, Бюро економічної безпеки, Служби безпеки та Генеральної прокуратури України. Це заняття є частиною навчально-освітньої програми, що продовжує попередню технологічну та освітню підтримку.

Згідно зі статтею, Україна отримала ліцензії на використання Chainalysis Reactor, інструменту для криптографічних розслідувань, від IRS. У квітні відбулися онлайн-тренінги, які навчали українських правоохоронців використовувати цей інструмент.

За українськими джерелами, згаданими в статті, пріоритетом є виявлення та припинення кампаній зі збору коштів для накопичення криптовалюти, що спрямовані на підтримку військових зусиль Росії.

Це навчання відбувається в контексті інших заходів, які США здійснюють щодо російських активів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все